Klubnyheder

ÅBEN HAVN OG DM: Ny havn i Sæby bliver taget i brug med verdensmester på board

13. august 2021, 11.20

Lørdag bliver den nye havn i Sæby for første gang brugt af andre end gravemaskiner og uddyberfartøjer. 


Det sker, når de bedste danske SUPere kommer til byen for at dyste ved de danske mesterskaber - anført af ingen ringere end den mangedobbelte verdensmester Casper Steinfath, der igen er favorit til at tage DM-guld. 


DM starter lørdag formiddag i det sydligste bassin i den nye havn med sprintdisciplinen, inden feltet flytter til Sæby Søbad, hvor man om eftermiddagen padler longdistance (14 km) langs stranden og promenaden. Søndag afsluttes med Technical Race, der foregår på en bane ud for SUP Sæby / Sæby Søbad. 


Åben havn

Lørdag er den nye havn i Sæby åben for offentligheden, som for første gang får lov til at bevæge sig rundt på den nye, flotte område, der ventes at stå helt færdig til indvielse i efteråret. 


- Vi er ikke færdige med havnen endnu, men vi vil meget gerne hjælpe SUP Sæby til at vise, hvad byens nye havn kan bruges til i fremtiden. Derfor er vi også glade for at lade byens borgere selv udforske havnen på egen hånd, siger havnefoged Birger Isaksen. 


Havneudvidelsen i Sæby har i mange år været en drøm for mange og nu bliver den en realitet til gavn og glæde for både lokalsamfundet, gæstesejlere og turister.


Frederikshavn Kommune har i rigtig mange år arbejdet med udviklingstanker for Sæby Havn.

Disse tanker blev for alvor gjort konkrete, da Frederikshavn Kommune i 2015 begyndte arbejdet med Masterplan Sæby.


Udvidelsen af Sæby Havn omfatter både etablering af et nyt havnebassin og havneområde, syd for den eksi­sterende indsejling til havnen, samt ændringer i den nuværende anvendelse af dele af det eksisterende havneareal.


- Vi er superglade for, at kommunen og i særdeleshed havnefoged Birger Isaksen har bakket op om at afholde DM i SUP i Sæby. Som forening ser vi os som brugere af et kommende Vandsportens Hus, der er planlagt placeret, hvor vi skal padle sprint, så at vi allerede nu kan afprøve det nye bassin er virkelig spændende, udtaler formand for SUP Sæby, Mick Anderson. 


Åben havn: Vær forsigtige!

Lørdag er den nye mole på havnen åben for offentligheden, og det er en oplagt mulighed for ved selvsyn at gå en tur på det kæmpe areal. 


- Vi har gjort, hvad vi kan for at gøre det sikkert, men jeg vil gerne understrege, at det er forbudt at klatre på sand- og stendyngerne. Benyt de åbne arealer, veje og pladser og lad være med at udfordre skæbnen ved at klatre i op potentielt usikre stendynger, lyder opfordringen fra havnefoged Birger Isaksen. 


200 meter for fuld skrue

Sprintdisciplinen starter 10.30 og varer et par timer, inden vinderne er fundet. Der skal padles cirka 100 meter, inden deltagerne skal lave en bøjevending og tilbage til startlinjen, hvor de går i mål. 


- Det er en virkelig publikumsvenlig sport - ligesom 100 meter i atletik, og jeg håber, mange sæbynitter benytter lejligheden til at kigge forbi, se havnen og ikke mindst DM-deltagerne give den gas. Jeg tør godt garantere vandgang for nogle og ikke mindst imponerende hastigheder fra DM-toppen, der udover Steinfath og tæller ungdomsverdensmester Christian 'Polarbear' Andersen og den suverænt bedste danske kvinde Caroline Küntzel - alle fra Klitmøller, siger Mick Anderson. 


DM-fest på Søbadet

Efter sprinten er overstået rykker deltagerne til SUP Sæby og Sæby Søbad, hvor de to sidste discipliner i DM foregår. 


- Vi er så heldige, at SUP nu er blevet optaget i Danmarks Idrætsforbund, derfor er det første gang, vi i sporten kan uddele officielle DM-medaljer til vinderne af de tre discipliner og de samlede vindere. Vi har i klubben lagt os i selen for at lave et godt stævne for deltagerne og glæder os over, at Sæby nu kommer på danmarkskortet som en SUP-by, siger SUP-Sæby formand Mick Anderson. 


Ved Søbadet er der opstillet et stort telt, der kommer til at være omdrejningspunkt for den sidste del af stævnet. Lørdag aften mødes deltagerne og pårørende til middag i teltet, hvorefter Casper Steinfath holder foredrag om sine vilde ture: På SUP-board fra Danmark til Norge og på foilboard fra Danmark til Sverige. 


Søndag padles der technical race lige ud for Sæby Søbad, og publikum kan følge det hele fra stranden. 


2021 DM SUP & Paddleboarding indeholder følgende discipliner:


  • Sprint 200 meter 
  • Long distance 10-25 km
  • Technical Race 2,5-5 km


For DM Junior U15 gælder der dog andre distancer: Sprint 100 meter, Long distance 3 km. & Technical Race 1,2-1,5 km. Sæby SUP Crossing er en 7,5 km. rute i området ud for Sæby Søbad og sydpå langs kysten til Sæby Havn. 


Du kan læse hele programmet på via dette link: https://www.sportstiming.dk/ev...