Klubnyheder

SUP-Sæby formand padler sig i top-10

16. maj 2019, 11.11

Det gik stærkt for SUP Sæby i weekenden. Formanden blandede sig med de bedste i Silkeborg, og fire nye instruktører blev uddannet i Ans.

SÆBY: Sæbys hurtigst voksende forening har fart på. Det må man konstatere, efter SUP Sæby i weekenden deltog ved rangliste-stævne i Silkeborg, hvor 75 af Danmarks bedste paddle-surfere stillede til start.

Formand for klubben, Mick Anderson, padlede sig ind blandt de bedste på en 8. plads på kongedisciplinen i langdistance over 18 kilometer på Silkeborg-søerne, og resultatet var så godt, at han ikke selv troede på det, da han kom i mål. 

- Jeg har kun padlet i godt et halvt år, så mine vildeste forhåbninger var en plads blandt de 25 bedste. Så jeg var vildt overrasket, da det gik op for mig, at jeg kunne følge med de bedste, selvom tempoet var rasende højt – og ovenikøbet kunne gå med i udbruddet, da vi satte tempoet op fem kilometer fra mål i stærk modvind, lyder det fra en glad formand. Ottendepladsen rakte samtidigt til en placering lige udenfor podiet i Masters-klassen.

 Løbet blev vundet af det bare 18-årige stortalent fra Klitmøller, Christian Andersen, der blev bedste dansker på en 8. plads til VM tidligere på året.

Margit imponerer igen og igen 

SUP Sæby havde to deltagere med. Foruden formanden stillede klubbens alderspræsident, Margit Rasmussen på 74 år, op på 10 kilometer-distancen.

- Margit er bare for sej! For nyligt var hun med ved tour-stævnet tværs over Ringkøbing Fjord, der blev sejlet under hårde vejrforhold med stærk vind og store bølger. Og i denne weekend gennemfører hun også i fin stil på 10-kilometeren. Hun er en kæmpe inspiration for alle – ikke bare i SUP Sæby, men i resten af det danske SUP-community er også ved at være lidt af en berømthed, forklarer Mick Anderson.

SUP rykker på stranden

SUP Sæby har henover efteråret, vinteren og det tidlige forår holdt til i havnen i Sæby. Men det er slut for nu.

 - Vi har været sindssygt privilegerede, at havnefogeden og hans folk har hjulpet os i gang.  Vi skylder dem en kæmpe tak. Men aftalen har hele tiden været, at vi skulle rykke væk, når bådene kom i vandet igen, så fremover træner vi med udgangspunkt i Sæby Søbad. Der er masser af plads, og med knap 70 medlemmer har vi brug for mere opbevaring til boards og udstyr.

Af samme grund har klubben travlt med at uddanne instruktører. Fire af klubbens medlemmer var i weekenden i Ans for at blive undervist, og alle kom hjem med et bevis. Og om tre uger skal endnu et hold instruktør-aspiranter på kursus i Skagen.

- Det er helt vildt, at vi har behov for så mange. Vi startede op i august, men med træninger seks gange om ugen, er vi nødt til at deles om opgaverne, så det er bare herligt, at så mange medlemmer vil give en hånd med, så vi undgår flaskehalse – for der er mange nye, som vil med på vandet. 

SUP Sæby har for nyligt fået 145.000 kroner af Friluftsrådet og 25.000 kroner af DGI til en målrettet indsats overfor unge mennesker.

- SUP er en sport for alle. Det vidner vores medlemsskare allerede om. Den yngste er 4 år, og Margit er 74. Men det bliver ekstra spændende at lave undervisning for byens unge. Vi har kanonforhold til SUP i Sæby, så vi tror på, at det bliver en sport, de kommer til at kaste sig over, siger Mick Anderson. 

 Har man lyst til at prøve en gratis tur, er det bare med at dukke op på havnen den 25. maj, hvor SUP Sæby og en række andre foreninger holder åbent hus i forbindelse med det landsdækkende Vild med Vand-arrangement.  

PRØV SUP - HELT GRATIS 25. MAJ - KLIK HER!